Кулінарія

Курка в кефірі

Для приготування такої курки потрібно всього 3 простих продукту (плюс спеції і сіль). Курку запікаю в духовці відкритим способом, і вона завжди виходить неймовірно ніжна і смачна. Щоб надати їй красивого апетитний колір, використовую дуже простий прийом.

Порції 11 шт.

Час підготовки 4 години Час приготування 40 хвилин

Інгредієнти

  • 1,5 кг курка
  • 1 шт. ріпчаста цибуля (великий)
  • 500 мл кефір
  • 1 ч. л. паприка (солодка мелена)
  • за смаком мелений перець
  • по смаку сіль

Інструкції

1. Курку розрізаємо на 11 шматків (хребет не використовуємо). Посипаємо шматки сіллю, меленим перцем і викладаємо в миску.

2. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями або пір’ям, тиснемо рукою на дошці до виділення соку і відправляємо до курки.

3. Вливаємо кефір (у мене 3,2%).

4. Ще трохи зверху солимо і перчимо. Добре перемішуємо, накриваємо і ставимо в холодильник на 4 години (краще залишити на ніч). Маринад складається всього з 2 продуктів.

5. Курку виймаємо з кефіру маринаду і викладаємо у форму (цибуля не використовуємо).

6. Щоб при запіканні у курки вийшла яскрава апетитна скоринка, посипаємо її солодкою паприкою і за допомогою кисті розподіляємо по всій поверхні шматочків. Ставимо в духовку при 180 градусів на 40 хвилин.

7. Блюдо пахне приголомшливо. Ось така красива і соковита курка виходить.

8. Готову курку перекладаємо на тарілку і відразу подаємо з улюбленим гарніром. За рахунок кефіру і цибулі курка стає неймовірно ніжна і смачна.

Приємного апетиту!

Якщо вам сподобався рецепт, підписуйтесь на мій канал і підтримайте мене лайком. З повагою, Ольга! ! !